Ana Sayfa
»
Haberler
»
ABD’NIN PARIS ANLASMASI KARARI, FOSIL YAKIT ENDUSTRISINI GUCLENDIRECEK - KPMG
Haberler
ABD’NIN PARIS ANLASMASI KARARI, FOSIL YAKIT ENDUSTRISINI GUCLENDIRECEK - KPMG
KURULUSTAN KONUYA ILISKIN OLARAK YAPILAN BASIN ACIKLAMASI ASAGIDA BULUNUYOR:
KPMG TURKIYE ENERJI SEKTOR LIDERI UMIT BILIRGEN, ABD BASKANI DONALD TRUMP’IN PARIS IKLIM ANLASMASI’NDAN CEKILMESININ, KOMUR, GAZ VE PETROL SIRKETLERINE YARAYACAGINI SOYLEDI. ANLASMAYI IMZALAYAN TURKIYE’NIN HALIHAZIRDA BEYAN EDILEN KARBON EMISYON HACMININ, KURESEL HACMIN SADECE YUZDE 1’I OLDUGUNU HATIRLATAN BILIRGEN, HEDEFLERIN TUTTURULMASI KONUSUNDA SORUN BEKLEMEDIGINI KAYDETTI.
KPMG TURKIYE ENERJI SEKTOR LIDERI UMIT BILIRGEN, ABD BASKANI DONALD TRUMP’IN SECIM VAADINI YERINE GETIRIP PARIS IKLIM ANLASMASI’NDAN CEKILMESININ OLASI SONUCLARINI DEGERLENDIRDI. ABD’NIN, PARIS ANLASMASI’NDA BEYAN EDILEN KARBON EMISYON DEGERLERININ YUZDE 18’INI TEMSIL ETTIGINI BELIRTEN BILIRGEN, DENGELERI COGRAFYA VE NUFUSUN BELIRLEDIGINI VURGULADI. BILIRGEN, “EMISYON HACMINDE CIN YUZDE 20’YI, AB ULKELERI YUZDE 12’YI, RUSYA YUZDE 8’I, HINDISTAN YUZDE 4’U, JAPONYA YUZDE 4’U, DUNYADAKI DIGER ULKELER YUZDE 34’U OLUSTURUYOR. TURKIYE’NIN TABLODAKI PAYI YUZDE 1” DEDI. BILIRGEN’E GORE, AMERIKA’NIN IKLIM HAMLESININ ETKILERI SOYLE OLACAK:
-EMISYON HACMI TABLOSUNUN YUZDE 18’INI TEMSIL EDEN ABD’NIN KARARI, ONCELIKLE ANLASMANIN YURURLUGE GIRMESI ICIN GEREKEN COGUNLUGUN SAGLANMASI SARTINA ULASILMASINDA ZORLUKLAR CIKARACAK.
-AMERIKA PARIS ANLASMASI’NDAN AYRILARAK KAYA GAZI VE KAYA PETROLU BASTA OLMAK UZERE YERLI KAYNAKLARINI SINIRLAMA OLMADAN KULLANABILECEK VE BU KONUDA FINANSAL YUKUMLULUK ALTINA GIRMEYECEK.
-BU DURUM OZELLIKLE KOMUR, GAZ VE PETROL SIRKETLERININ YARARINA OLACAK. FOSIL YAKITLAR AMERIKA’DA AZALTILMADAN KULLANILMAYA DEVAM EDECEK VE EGER ANLASMA YURURLUGE GIRMEZSE TUM DUNYADA DA KULLANIM AZALTILAMAYACAK.
-SON DONEMDE TESVIKLERLE DESTEKLENEN YENILENEBILIR ENERJI TEKNOLOJILERI ILE BAS ETMEYE CALISAN FOSIL YAKITLAR ENDUSTRISI, AMERIKA’NIN ANLASMAYA GIRMEMESI ILE TEKRAR GUC KAZANACAK.
-TURKIYE PARIS ANLASMASI’NI 22 NISAN 2016’DA IMZALADI, ANCAK HUKUMET HENUZ NIHAI ONAY VERMEDI. BU ANLASMANIN ULKELER ICIN HUKUKI BAGLAYICILIGI BULUNMUYOR. NITEKIM AMERIKAN HUKUMETI NIHAI ONAY VERMIS OLDUGU HALDE ANLASMADAN CEKILEBILDI. BU NEDENLE TURKIYE ICIN DE BIR BAGLAYICILIGI YOK.
-BU ANLASMADA ONCEKI COP (BIRLESMIS MILLETLER IKLIM DEGISIKLIGI CERCEVE SOZLESMESI TARAFLAR KONFERANSI) TOPLANTILARI SONRASI CIKARILAN METINLERE GORE TURKIYE ACISINDAN BIR FARKLILIK BULUNUYOR. TURKIYE BIR OECD ULKESI OLARAK GELISMIS ULKE KABUL EDILDIGINDEN PARIS ANLASMASI, TURKIYE’YI GELISMEKTE OLAN ULKELERE FINANSAL DESTEK OLMA GOREVI VERIYOR.
-PARIS ANLASMASI ICIN SUNULAN TURKIYE’NIN 2013 YILI EMISYON BILGILERINE GORE, 459 MILYON TON CO2 ESDEGERI BELIRLENDI. BU EMISYON RAKAMININ YUZDE 68’I -ULASIM VE ISINMA DAHIL OLMAK UZERE- ENERJI SEKTORUNDEN, YUZDE 16’SI ENDUSTRIYEL PROSESLERDEN, YUZDE 11’I TARIM VE YUZDE 6’SI DA ATIKLARDAN KAYNAKLANIYOR.
-ANLASMA DÂHILINDE BEYAN EDILEN UNFCCC INDC DOKUMANINDA TURKIYE 2030 YILI ICIN ONGORULEN 1.175 MILYON TON CO2 ESDEGERI EMISYONUNU 929 MILYON CO2 ESDEGERINE DUSURMEYI TAAHHUT ETTI.
-2013 YILI KARBON EMISYONUNUN 62.3 MILYON TONU KOMUR VE LINYIT KULLANIMINDAN KAYNAKLANDI. (2013 YILINDA 12.500 MW KOMURDEN ELEKTRIK URETIM KAPASITESI ILE 57.9 MILYON TON KOMUR KULLANIMI GERCEKLESTI)
-ENERJI ARZ GUVENLIGININ SAGLANMASI CERCEVESINDE YERLI KAYNAKLARIN KULLANILMASI STRATEJISI CERCEVESINDE 2030 YILINDA ELEKTRIK URETIM KURULU GUCUNE 2013’E KIYASLA 16.500 MW KOMUR SANTRALI KAPASITESI EKLENECEK. BU DURUMDA 2030’DA ELEKTRIK URETIMINDE FAZLADAN 80 MILYON TON KOMUR TUKETIMI ONGORULEBILIR. BU NEDENLE 2030’DA YERLI KOMURUN ELEKTRIK URETIMINDE DAHA FAZLA KULLANIMI YUZUNDEN YILLIK YAKLASIK 82 MILYON TON KARBON ESDEGERI EMISYON ARTISI OLMASINI BEKLIYORUZ. BU ARTISIN 2030 EMISYON HEDEFINI AZAMI 1.011 MILYON TON SEVIYESINE TASIYACAGINI DUSUNEBILIRIZ.
-AYICA SON AYLARDA GERCEKLESTIRILEN VE PLANLANAN GUNES VE RUZGAR YEKA IHALELERI, BUYUK CAPLI GUNES VE RUZGAR SANTRALLERININ VERIMLI BIR SEKILDE KURULMASI VE ISLETILMESINE OLANAK SAGLAYACAK. BU DA KARBON EMISYON HEDEFLERININ TUTTURULMASINI DESTEKLEYEN BIR GELISME OLACAK.
KPMG HAKKINDA
DENETIM, VERGI VE DANISMANLIK HIZMETLERI SUNAN VE SEKTORUNDEKI EN BUYUK DORT ULUSLARARASI SIRKETTEN BIRI OLAN KPMG, GECMISI 1867 YILINA DAYANAN, UYE FIRMALAR AGI SISTEMIYLE 152 ULKEDE, 189 BININ UZERINDE CALISANIYLA FINANSAL HIZMETLER, TUKETICI URUNLERI VE ENDUSTRIYEL SEKTORLERDEN, GIDA, PERAKENDE, ENERJI, TELEKMUNIKASYON, KIMYA GIBI PEKCOK SEKTORE DANISMANLIK HIZMETI VERIYOR. KPMG TURKIYE ISE ISTANBUL MERKEZ OFISININ YANISIRA ANKARA VE IZMIR OFISLERIYLE, 1982 YILINDAN BERI 1.000’DEN FAZLA CALISANIYLA HER SEKTORDEN 4.000’IN UZERINDE FIRMAYA SEKTORLER OZELINDE HIZMET VERIRKEN, REKABETTE IHTIYAC DUYDUKLARI ENDUSTRIYEL TRENDLER HAKKINDA DEGER YARATAN COZUMLER SUNUYOR. DETAYLI BILGI ICIN WWW.KPMG.COM.TR ADRESINE BASVURABILIRSINIZ. 28.07.2017 10:51:43
Seçtiklerimiz
Müşteri Hizmetleri
0212 603 05 63
Çerezler (cookie), web sitemizi ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasını inceleyebilirsiniz.