HAFTALIK PİYASA BÜLTENİ

Yeni haftada data akışının geçtiğimiz haftaya kıyasla bir miktar azaldığını görsek de önem derecesi yüksek verilerin bulunduğunu açıklayalım...

HAFTALIK PİYASA BÜLTENİ

Yeni haftada data akışının geçtiğimiz haftaya kıyasla bir miktar azaldığını görsek de önem derecesi yüksek verilerin bulunduğunu açıklayalım. Peki, bu hafta hangi gelişmelere odaklanmamız gerekiyor? Bu verileri inceleyelim:

Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda hareketlilik oluşturacak veri akışı bulunmuyor. Dolayısıyla sakin bir gün geçirebiliriz. Yalnız Salı günü data akışının hareketleneceğinin altını çizelim. Bu noktada ilk olarak yurtiçi tarafta cari hesap, sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerini takip edeceğiz. Küresel tarafta ise Çin’de TÜFE verileri açıklanıyor. Almanya ZEW endeksi ve ABD ‘de iş imkanları ve personel değişimi (JOLT) dataları piyasalar tarafından dikkatle takip edilecek.
 
Çarşamba günü haftanın en önemli verisi olan ABD enflasyon açıklanıyor. Manşet tarafta beklenti TÜFE’nin %3.6 seviyesine yükseleceği bekleniyor. Ayrıca Almanya’da enflasyon ve İngiltere büyüme verileri de takibimizde olacak. Yurt içerisinde piyasalar Ramazan Bayramı nedeni ile yarım gün işlem görecek. 
 
Perşembe günü ABD’de açıklanacak ÜFE ve haftalık işlik maaşı başvuruları datası önemli olacak. Geçtiğimiz hafta beklentilerin bir hayli altında gelen istihdam dataları sonrası haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi önemli bir hal almış durumda. 
Cuma günü ABD’de perakende satışlar verisi ise ekonomide iç talebin gücünü ölçeceğiz. Ayrıca ECB’nin para piyasası kurulu toplantı özeti izlenecek bir diğer gelişme olarak öne çıkıyor. 
 
Dolar/TL
8.22 seviyesinin hemen üzerinde fiyatlamalar oluşuyor. Yalnız aşağı yönde hareketlerin devam etmesi adına 21 günlük üssel ortalamanın geçtiği 8.20 desteğinin kırılmasını beklemek gerekiyor. Bu durumda 8.00 ve 7.94 desteklerine doğru satışlar hız kazanabilir. Buna karşılık 8.20 üzerinde kalıcılık sağlanabildiği sürece 8.37 ara direnci ile birlikte 8.49 seviyesini takip edeceğiz. 8.58 seviyesinin zirve olduğunu ve aşılması durumunda yeni rekorların elde edileceğini de söyleyelim.
 
Gram Altın
485 direncinin üzeri test ediliyor. Yükselişin devam etmesi adına bu seviyenin üzerinde fiyatlamaların oluşması gerektiğini not edelim. Böyle bir durumda alımların hız kazanabileceğini ve bu sayede 500 – 510 bölgesine doğru fiyatlamaların hızlanabileceğini söyleyelim.
Buna karşılık 485 direnci aşılamaz ise geri çekilmelerin oluşma ihtimali de göz ardı edilmemeli. Böyle bir durumda ilk olarak 468 ve ardından 460 destekleri hedef konumuna yerleşecektir.
 
Ons Altın 
1865 direncine yakın işlemler oluşuyor. Yükselişin devamı adına bu seviyenin aşılması gerekmekte... Böyle bir fiyatlamada alımların hız kazanabileceğini ve 1900 ile 1917 dirençlerinin kısa vadede hedef konumuna yerleşebileceğini not edelim.
Buna karşılık 1792 desteği 200 günlük üssel ortalamanın geçtiği seviye olması nedeni ile önemli. Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi ile 1764 desteği bir kere daha ön plana çıkacaktır. 

Gram Gümüş
7.13 seviyesinin üzerinde fiyatlamaların devam etmesi yükselişin sürme ihtimalini canlı tutmakta. Böylelikle yukarı yönde hareketlerin hız kazanması durumunda ilk olarak 7.50 direncini takip ediyor olsak da 8.00 seviyesinin potaya girebileceğini not edelim.
Buna karşılık 7.13 desteği üzerinde kalıcılığın sağlanamaması ise satışların bir miktar ivme kazanmasının önünü açabilir. bu durumda 6.91 ilk izleyeceğimiz teknik seviye konumunda bulunuyor. Yalnız kırılması durumunda 6.50 seviyeleri kısa vadede hedef konumuna yerleşecektir.
 
Paladyum
2885 desteğinin hemen üzerinde kalıcılık sağlama çabaları sürmekte. Yalnız yukarı yönde hareketlerin oluşması adına da 3000 direncini önemsiyoruz. Bu seviye üzerinde kalıcılığın sağlanabilmesi durumunda 3130 ara direnci ve kısa vadeli yükselen kanal üst bandı olarak izlediğimiz 3280 seviyesi hedef konumuna yerleşecektir.
Buna karşılık 2885 desteği üzerinde kalıcılığın sağlanamaması durumunda 2700 ve ardından 2580 desteklerini izlemeye alacağız. 
 
YASAL UYARI:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmış olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  
 
2021-05-10 11:10:49
Müşteri Hizmetleri
0212 603 05 63