HAFTALIK PİYASA BÜLTENİ

Yeni haftada yoğun bir gündem bizi bekliyor. Yaşanacak gelişmeleri ve piyasalara olan etkilerini kısaca değerlendirelim:

HAFTALIK PİYASA BÜLTENİ
Yeni haftada yoğun bir gündem bizi bekliyor. Yaşanacak gelişmeleri ve piyasalara olan etkilerini kısaca değerlendirelim:
Pazartesi; data akışı güçlü olmayacak. Bunun yanında FED üyelerinin akşam saatlerinde yapacağı konuşmaları takip etmek gerekir. Enflasyon ve para politikasının seyrine yönelik ifadeler piyasalarda hareketlilik oluşturabilir.
 
Salı; İlk olarak İngiltere’de istihdam verilerini takip edeceğiz. Emtia ve hisse sendi endeksleri üzerinde net bir etkisi olmasını beklemiyoruz. Bunun yanında Euro Bölgesi birinci çeyrek büyüme verisi piyasanın odağında olacak. Euro Bölgesi’nin yılın ilk çeyreğinde %1.8 daralması bekleniyor. ABD tarafında ise inşaat izinleri verisi takip edilecek. Yalnız bu datanın fiyatlamalar üzerinde etkisinin oluşmasını beklemiyoruz. 
 
Çarşamba; Haftanın en önemli günü… FED’in 27-28 Nisan tarihli toplantısının tutanakları açıklanıyor olacak. Üyelerin enflasyona yönelik tartışmaları ve para politikasının seyrine yönelik ifadeler yakından takip edilecek. Aynı gün içerisinde Euro Bölgesi enflasyon verileri de takibimizde olacak. Piyasa beklentisi aylık %0.6 ve yıllık bazda %1.6 artış kaydedileceği yönünde. 
 
Perşembe; ABD’de açıklanacak veriler önemli olacak. Bu noktada haftalık işsizlik maaşı başvuruları datası ve Philadelphia FED imalat verisi takip edilecek. ABD ekonomisinin haftalık bazda 450 bin kişiye istihdam oluşturacağı beklentisi piyasalarda hakim. Philadelphia FED imalat endeksinde beklentisi ise 43.0 endeks değerinde…
 
Cuma; Küresel ölçekte Mayıs ayına ilişkin öncü PMI verileri takip edilecek. Açıklanacak dataların küresel ekonomide ikinci çeyrekte nasıl bir performans gösterdiğine dair fikir sunacağını söyleyelim.

ONS ALTIN (ONS/USD)
859 direncine yakın fiyatlamaları takip ediyoruz. Bu seviyenin aşılması alımların hız kazanmasını sağlayabilir. Böyle bir durumda 1877 ara direnci ilk izleyeceğimiz seviye konumunda bulunuyor. Yalnız bu direncin çok güçlü olmadığını ve kırılabileceğini not edelim. Böyle bir durumda 1900 seviyesi ile birlikte 1959 çanağının tamamlanma ihtimalinin kuvvetleneceğini söyleyelim. 1859 direncinin aşılamaması durumunda ise kar satışlarının görülme ihtimalini dışlamıyoruz. Bu durumda 1830 desteği ile birlikte 1800 – 1792 bölgesini izleyeceğiz.

GRAM ALTIN (GR/TL)
500 seviyesinin üzerinin test edilmesi sonrası TL’de oluşan değerleme ile geri çekilmelerin oluştuğunu takip etmekteyiz. Bu durumda 492 desteği ilk izleyeceğimiz seviye konumunda bulunuyor. Bu seviyenin aşağısında 485 desteği kritik olacak. Şayet 485 desteğinin kırılmasını sağlayacak fiyatlamalarda 468 desteği bir kere daha hedef konumuna yerleşebilir. Bunun yanında 500 ve 510 dirençleri ise yükselişlerde izlenmeye devam edilmeli. Özellikle 510 üzeri fiyatlamalarda 540 direnci potaya girecektir.
 
YASAL UYARI:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmış olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  
 
2021-05-17 16:33:36
Müşteri Hizmetleri
0212 603 05 63